Nastavitve piškotkov
Športna prehrana in prehranska dopolnila

Bcaa Tst - aminokisline(prehransko dodoplnilo)

Najbolje prodajani

Še brez ocene
Napišite menje

29.90 20.93

Dobava:
Na zalogi
Vsebina:
0,5 kg
Točke:
90 (0,90 EUR)
Proizvajalec:
Peak
VIP CENA: 20.93 postanite VIP kupec »

Opcije

Aminokisline z razvejano verigo ( na kratko BCAA ) L-Leucin, L-Isoleucin in L-Valin spadajo k esencialnim aminokislinam ( na kratko EAK ).Poleg BCAA v to kategorijo spada še pet aminokislin : L-Metionin, L-Lizin, L-Treonin, L-Fenilalanin ter L-Triptofan. Vse esencialne aminokisline so potrebne ampak zadnji pet reagirajo kot pasivni gradniki, medtem ko so BCAA tako gradnik kot tudi vir signala oz. t.i. štarter za povečano gradnjo mišične mase ( BCAA imajo dvojno funkcijo )


V resnici stimulirajo BCAA ( predvsem L-Leucin ) mišično protein sintezo oz. rast mišic močneje kot katerekoli druge aminokisline. Vedno ko količina BCAA v izvenceličnem tkivu zraste deluje to na organizem kot »vžigalnik« za povečanje mišične protein sinteze. Da pa se ta efekt lahko popolnoma uresniči mora bit prisoten kompleten »gradbeni material« v obliki EAK. Neesencialne aminokisline ( NEAK ) nimajo skoraj nikakršnega efekta na rast mišic, ne kot gradnik ne kot iniciator. NEAK so potrebne za veliko število organskih funkcij ( imunski sistem, prekrvavitev, dušikov oksid ) ampak za rast mišic niso nujno potrebne.
Na kratko rečeno so BCAA zaradi njihove dvojne funkcije kot gradnik ter iniciator mišične rasti najbolj pomembne, čeprav so tudi ostale EAK kot gradni material nujno potrebne. Poleg teh dveh funkcij imajo BCAA še nekaj za športnike zanimivih lastnosti.
BCAA ( še posebej L-Leucin ) blokirajo na meji med krvjo ter možgani signale utrujenosti in tako zmanjšujejo telesno in psihično utrujenost. Tako lahko koncentracija, hitrost reakcij, eksplozivna  moč itd. ostane veliko dalje časa na visokem nivoju kar je velika prednost – še posebej pri borilnih športih.
BCAA ( še posebej L-Leucin ) močno povečajo tudi izločanje insulina kar je tudi en del njihovega efekta na rast mišic ( insulin je še bolj anaboličen hormon kot testosteron ). Tudi insulogeno delovanje ogljikovih hidratov se poveča ob dodajanju L-Leucina in tako se tudi izboljša transport kreatina , glukoze ter ostalih aminokislin v celice.
Zelo uporabne so BCAA predvsem pri dieti kjer se precej zmanjša vnos kalorij ter ogljikovih hidratov ker preprečujejo klasično porabe lastne mišične mase za pridobivanje energije. Tudi krvni sladkor pri njihovi uporabi ne pade prenizko zato se oseba ne počuti utrujeno in lačno itd. Študije so tudi pokazale da se pri uporabi BCAA mobilizirajo predvsem »trdovratne » maščobe iz bokov,trebuha in zadnjice.

Zaradi njihovega izjemnega pomena za zmogljivost organizma je narava omogočila da BCAA »potisnejo« tudi ostale aminokisline ter določene substrate v zunajcelični mišični prostor kamor tudi same najhitreje pridejo. BCAA so namreč edine aminokisline ki gredo direktno iz tankega črevesa v kri in iz krvi potem v izvencelični prostor. Vse ostale aminokisline morajo najprej skozi jetra kjer se lahko transportirajo naprej v kri ali pa sintetizirajo v razne telesu potrebne substance. 
Po domače rečeno : če zaužijete 10 g BCAA ste lahko sigurni da bo teh 10 g v naslednji 2 urah prišlo v izvencelični mišični prostor.

Vse ostale aminokisline morajo najprej skozi jetra kjer se lahko transportirajo naprej v kri ali pa sintetizirajo v razne telesu potrebne substance. 
Po domače rečeno : če zaužijete 10 g BCAA ste lahko sigurni da bo teh 10 g v naslednji 2 urah prišlo v izvencelični mišični prostor. če zaužijete 10 g kompletnih beljakovin ne moremo oceniti koliko od teh bo prišlo v ta prostor. Velika verjetnost je da ne veliko. In tako se potem zaključi krog – ker so BCAA tako pomembne za zmogljivost telesa pridejo tudi najhitreje v kri ter iz krvi v izvencelični mišični prostor je tudi njihov pomen za mišično največji.
Zato, da se mišična protein sinteza ki pomeni hkrati tudi največjo rast ( povečanje volumna ) mišičnih celic poveča najhitreje in v največji možni meri so BCAA z TST tehnologijo predhodno raztopljene v jabolčni kislini in potem ponovno rekristalizirane. Ta oblika jim omogoča popolno topnost ter to da so že po 10 minutah po zaužitju v izvenceličnem mišičnem prostoru kjer nato opravijo svojo funkcijo mišične rasti.
Za primerjavo:normalne BCAA se pojavijo komaj po 15 minutah v izvenceličnem mišičnem prostoru ter so tam kompletno šele po 60 minutah.
Zato je priporočljivo BCAA zaužiti skupaj z malo količino ostalih EAK saj je tako 100% zagotovljeno da so na voljo vsi potrebni gradniki za maksimalno mišično rast. če temu dodamo še od 25-40 g visokoglikemičnih ogljikovih hidratov se anabolna fukcija še dodatno močno poveča.
Takšno kombinacijo lahko zaužijemo večkrat dnevno s tem da je vnos pred, med in po treningu najbolj pomemben.

NASVET : Kdor ima v prehrani veliko beljakovin tega dodatnega efekta ne bo občutil v polni meri saj bo na ves čas voljo dovolj aminokislin v krvi. Vendar ostale odvečne neesencialne aminokisline pomenijo samo nepotrebni »balast« in je zato smiselno količino zaužitih beljakovin dnevno zmanjšat na račun dodajanja BCAA/EAK.

Efekt mišične rasti bo tako veliko bolj izražen.Količina:
500g

Število odmerkov:
cca. 40

Uporaba:
Eno zvrhano jedilno žlico oz. 13 g praška raztopite v 500 ml vode ter pijte pred, med in po treningu na čimbolj prazen želodec. Osebam z manj kot 70 kg zadostuje 10 g.

Količina enega odmerka:
13g

Napišite menje

Opomba: HTML ni dovoljen!

Slabo            Dobro


Dalje


  Proizvaja: PEAK PERFORMANCE PRODUCTS-Luxemburg
  Uvaža: VELMARK d.o.o., Črtomirova 9, 2000 Maribor

Diskontna prodaja izdelkov

V želji po čim bolj prijazni ponudbi omogočamo DISKONTNO prodajo po principu količinskega nakupa določenih izdelkov. V primeru nakupa dveh istih izdelkov proizvajalca PEAK bomo vsakega kupca nagradili s 10% rabatom. V primeru nakupa treh istih izdelkovproizvajalca PEAK pa bomo vsakega kupca nagradili z 15% rabatom!

TRGOVINA P.E.
ProFitnes - Športni center Pristan
Koroška cesta 33
2000 MARIBOR

Kontaktirajte nas
Tel.:
02 / 250 81 63
E-mail:
velmark@amis.net
Skype kontakt:
marko.veleski
Facebook:
Postanite naš prijatelj
Facebook